Το 1952, ο Γεώργιος Γιαννακόπουλος ιδρύει και ξεκινά την εμπορία αυτοκινήτων Volkswagen στο νομό Λάρισας, στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 68-70. Στις εγκαταστάσεις της περιλάμβανε χώρο έκθεσης νέων αυτοκινήτων, χώρο για το service μαζί με την απαραίτητη αποθήκη ανταλλακτικών. Σε μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της, αναλαμβάνει επίσημα την αντιπροσώπευση των καινούργιων αυτοκινήτων Volkswagen. 

 

Ο Γεώργιος Γιαννακόπουλος είναι από τους πρώτους αντιπροσώπους εκτός Γερμανίας την εποχή εκείνη, με επίσημη έγκριση πώλησης και παροχής υπηρεσιών από την Volkswagen με ολοκληρωμένη κάθετη οργάνωση.

Ο "Σκαραβαίος" της Volkswagen, είναι ήδη δημοφιλής στην Ευρώπη με τις πωλήσεις του, ανεβάζει κατακόρυφα τις πωλήσεις και στην Λάρισα και κατακτά την αγορά. Ο "Σκαραβαίος" γίνεται συνώνυμο της ελευθερίας και ίσως το πιο διάσημο και αγαπητό αυτοκίνητο στον κόσμο για κάθε ηλικία και κοινωνική τάξη της εποχής.

 

Το 1971 ο Γεώργιος Γιαννακόπουλος μεταφέρει την επιχείρηση στις πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στην οδό Αλ. Παναγούλη 70, διαθέτοντας την εποχή εκείνη την πρώτη κάθετη μονάδα σε ένα χώρο 600τ.μ. με έκθεση αυτοκινήτων, αποθήκη Γνήσιων Ανταλλακτικών και συνεργείο με 6 θέσεις εργασίας και σύγχρονο για την εποχή εξοπλισμό.

Εκείνη τη στιγμή λαμβάνει το πρώτο χρυσό βραβείο από την Volkswagen, ως αναγνώριση για τις άριστες υπηρεσίες και τις υψηλές πωλήσεις που έχει επιτύχει. Και ενώ τα νέα μοντέλα για την εποχή του "Σκαραβαίου" αλλά και των φορτηγών Volkswagen γίνονται ολοένα και πιο αγαπητά στο νομό Λάρισας, το 1972 έρχεται η βράβευση από το εργοστάσιο με την "Χρυσή Καρφίτσα Volkswagen".

 

Το 1977 η εταιρία με την επωνυμία πλέον "Γ. Κ. Γιαννακόπουλος Ο.Ε." και με πολύυψηλούς ρυθμούς πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, τα πολύ γνωστά και αξιόπιστα Volkswagen Polo και Golf, επιλέγεται από το εργοστάσιο της Audi ως επίσημος αντιπρόσωπος για πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και παροχή service στα μοντέλα της Audi.

 

Το 1991 μετά από επιτυχημένες σπουδές στο Düsseldorf της Γερμανίας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην εταιρία ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, και από το 1996 μετά από σπουδές στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα εισέρχεται στην εταιρία και ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος. Και οι δύο υιοί του Γεωργίου Γιαννακόπουλου αναλαμβάνουν το τμήμα πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, Γνήσιων Ανταλλακτικών και το τμήμα service εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονους τρόπους λειτουργίας στην εταιρία.

 

Το 1996 λαμβάνεται η απόφαση να δημιουργηθούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτός των ορίων της πόλης σε μεγάλο εμπορικό δρόμο για την καλύτερη οργάνωση και κατ΄ επέκταση την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη σύμφωνα με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς του αυτοκινήτου με τις νέες τεχνολογίες.

 

Οι χρυσές τιμητικές πλακέτες για επιτυχημένη συνεργασία, διαδέχονται η μία την άλλη έως το 1999, οπότε και απονέμεται στον Γεώργιο Γιαννακόπουλο, σε ειδική εκδήλωση στη έδρα του εργοστασίου στην Γερμανία, το ανώτερο παγκοσμίως βραβείο για αντιπροσωπεία Volkswagen και Audi η "Αδαμάντινη Καρφίτσα Volkswagen".

 

Το Μάιο του ίδιου έτους και σε μία έκταση 17.500 τ.μ., με κτιριακές εγκαταστάσεις 4.500 τ.μ. με ξεχωριστές εκθέσεις Volkswagen και Audi, σύγχρονη αποθήκη Γνήσιων Ανταλλακτικών και Γνήσιων Αξεσουάρ, οργανωμένη με τα πρότυπα του εργοστασίου, και τεράστιο χώρο για τεχνική εξυπηρέτηση όλων των ειδικοτήτων με νέα σύγχρονα μηχανήματα πιστοποιημένα και ελεγμένα από τα εργοστάσια Volkswagen και Audi, η Γ. Κ. Γιαννακόπουλος ΑΕΒΕ εγκαινιάζει στο 4ο χιλιόμετρο Λάρισας - Θεσσαλονίκης τις σημερινές εγκαταστάσεις της παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar ΑΕ και των εργοστασίων Volkswagen και Audi.

<< Ένα πραγματικά αρχιτεκτονικό κόσμημα>> όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο γενικός Διευθυντής της Audi Ευρώπης (Michael Renz) μετά από επίσκεψή του στην πόλη μας.

Το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο ολοκληρωμένο κάθετο συγκρότημα γερμανικών προδιαγραφών για το νομό Λάρισας, είναι γεγονός. Η Γ. Κ. Γιαννακόπουλος ΑΕΒΕ προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, πωλήσεις, service, ανταλλακτικά, θεσμοθετόντας  έτσι νέα νοοτροπία στο χώρο του αυτοκινήτου. Η οργάνωση, η λειτουργία, οι υπηρεσίες, τα προϊόντα που παρέχει και η εξυπηρέτηση των πελατών χαρακτηρίζονται από τα πλέον αυστηρά γερμανικά πρότυπα. Η εταιρία από το 2002 έχει πιστοποιήσει όλες τις παρεχώμενες υπηρεσίες της με ISO 9001:2000 TUV Sud Management Service GmbH, Germany  και συνεχίζει έως σήμερα να εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις με νέα μηχανήματα διάγνωσης και επίλυσης, με συστήματα συνδεδεμένα on line με τα εργοστάσια για άμεση ενημέρωση και συνεχή εκπαίδευση των συνεργατών της στο εκπαιδευτικό κέντρο της Kosmocar AE αλλά και σε ειδικά σεμινάρια στα εργοστάσια Volkswagen και Audi.

 

Τα τελευταία χρόνια τα εργοστάσια που εκπροσωπούμε ολοένα αυξάνουν την γκάμα των μοντέλων τους προς όλες τις κατευθύνσεις και προσθέτουν συνεχώς νέες τεχνολογίες, οι υπηρεσίες και αυτές με την σειρά τους έχουν καινοτομίες και λειτουργούν περισσότερο από ποτέ με κεντρικό άξονα την ικανοποίηση και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη.


Η εταιρεία Γ. Κ. Γιαννακόπουλος ΑΕ συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις του χώρου του αυτοκινήτου εισάγοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των εργοστασίων που εκπροσωπεί στην περιοχή του νομού Λάρισας, έχοντας πάντα κεντρικό άξονα τον σεβασμό, την ικανοποίηση και εν γένει την εξυπηρέτηση του πελάτη.Ισολογισμός 2012

Ισολογισμός 2013

Ισολογισμός 2014

Ισολογισμός 2015